Menu
košík
0
kategorie
Knihy
Frej, David; Weinerová, Kateřina - Kuchařka pro dokonalou imunitu

Frej, David; Weinerová, Kateřina - Kuchařka pro dokonalou imunitu

0% (0 hodnocení)
Jazyk: český
Počet stran: 160
Rok vydání: 2021
Vazba / Podoba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Sortiment:
Nakladatelství: EMINENT NAKLADATELSTVÍ
260 Kč
Skladem
ks
katalogové číslo: 0367165
EAN: 9788072815685
e-shop:
Vydavatel:EMINENT NAKLADATELSTVÍ
cena bez DPH:260 Kč
cena vč. DPH:260 Kč
popis
parametry
soubory a odkazy
Naše zdraví a rovnováha souvisejí s tím, jak funguje náš imunitní systém. Ačkoli se s bakteriemi, viry, prachem a dalšími škodlivinami setkáváme neustále, neležíme denně v posteli s horečkou a netrpíme chronickou únavou. Armáda buněk imunitního systému bdí nad tím, aby do našeho těla nevnikly škodlivé mikroorganismy a látky. Silný imunitní systém znamená zdraví a vitalitu, protože nás chrání před infekcemi i před rakovinnými buňkami. Nutriční imunologie vysvětluje, jaký vliv na regulaci imunity a potlačení infekcí mají nejen makroživiny, zejména zdravé bílkoviny a omega-3 a omega-9 mastné kyseliny, ale také mikronutrienty, minerály a vitaminy, probiotika a fytochemikálie, k nimž patří například koření nebo zelený čaj. Naše strava podporuje protizánětlivé reakce a moduluje prozánětlivé látky, buněčnou odolnost a komunikaci mezi vrozenou a získanou imunitou.

Kuchařka pro dokonalou imunitu nabízí celoživotně vyváženou stravu — na rozdíl od polotovarů a nutričně chudých potravin s pesticidy, endogenními disruptory, cukrem a rafinovanými rostlinnými oleji. V praxi se jedná o snížení množství sacharidů, maximální omezení cukru, dostatek antioxidantů a fytochemikálií, kvalitních bílkovin a tuků, ovoce, zeleniny, fermentovaných a zelených potravin.

Vedle 129 receptů na vyváženou stravu, která stimuluje optimální činnost naší imunity a snižuje riziko infekcí, obsahuje tato publikace v kapitolách o makroživinách, tucích, bílkovinách, sacharidech a makronutrientech praktické rady a ověřená doporučení, tipy pro podporu imunity a také seznam vhodných a nevhodných potravin.

Jazykčeský
Rok vydání2021
AutorFrej, David; Weinerová, Kateřina
Vazba / PodobaBrožovaná bez přebalu lesklá
Diskuze je prázdná.
přidat příspěvek do diskuze