Z obsahu: André Breton u stolu André Thirion: Revolucionáři bez revoluce 2 Mark Polizzotti: Revoluce ducha- Život André Bretona 4 OHavrance Jacob aWilhelm Grimmové: Havranka 6 Eve Jackson: Jídlo aproměna 6 Martin Stejskal: Alimentární prvky valchymii apohádka oHavrance bratří Grimmů 9 Salvador Dalí: Buď bude krása jedlá, nebo nebude vůbec 14 Jan Gabriel: Optika i vůně Štyrského koláží 22 Roland Topor: Jezte diskrétně 24 František Dryje: Sníst sám sebe avytrvat 26 Xavier Forneret: Bídný nebožák 28 Osudy kanibalismu Kanibalismus: realita nebo projev fantasmatu? (André Green) 29 Posedlost apraxe. Irokézský kanibalismus (Urszula Chodowiec) 29 Mezi bohy adivou zvěří (Marcel Detienne) 30 Mé svědectví (Anatolij Marčenko) 31 Edgar Allan Poe: Červ dobyvatel 32 Dejme ji sežrat Luciferovi - Opojídání duší ve středověkých viděních (sestavil akomentuje Bruno Solařík) 32 Jacqueline Louise Dutton: C'est dégueulasse! - otázky vkusu a"Velká žranice” 38 Monty Python vs. Petr Greeneway: Slast, rozkoš, požitek 42 Špagety nejsou jen italské těstoviny… 44 Culina ex machina 45 Jan Švankmajer- "Když nebudeš jíst, tak umřeš!" 46 Hostina ajejí… 48 … typicky lidské rysy 49 Jonathan Swift: Pohádka okádi 50 Zdeněk Justoň: Oheň, tabák, maso 52 Mohammed Khair-Eddine: Exhumátor 56 Mé tělo mě zradilo Aimé Césaire: Požírač 58 Antonin Artaud: Báseň 58 Joris-Karl Huysmans: Po proudu 59 Roman Erben: Jím 62 Pavel Řezníček: Maso pod hromadou 66 Výživné texty Hans Arp: Vše je sežráno 68 Josef Janda: Mozkař 69 Eva Švankmajerová: Adrahý kde jsi zas 69 Albert Marenčin: Kapustnica 70 Vlasta Burian azen 71 Ladislav Novák: Zreceptáře 72 Georges Limbour: Mámení moře 74 Michal Jůza: Společné jídlo 76 Petr Král: Jídlo abáseň 78 Jan Gabriel: Gastronomické mapy 80 Michael Eigen: Úvahy ojídle adýchání jako modelech duševních funkcí: potravní dýchání "myslí" 83 Léon-Paul Fargue: Gurmeti agurmáni 86 B. R. Myers: Morální křížová výprava proti foodies 88 Bertrand Schmitt: Krutost, zjemnělost aabstrakce umění stolničení 92 Erik Bragg: Maso 99 Kudlanka nábožná- "Hledající, koho by spolkla" 100 Snídaně vtrávě nejen podle Maneta 102 Antonio Ramírez: Jídlo je noční můra 103 Zneuctivých receptářů Jan Kohout: Nechutné karbanátky smladou tramvají 104 František Dryje: Zreceptáře Pavly Adlerové 105 Kristýna Žáčková: Jednoduchý recept na život 106 Jan Richter: Menu 107 Max Ščur: ZVoynichova Manuscriptu 107 Ivan Horáček: Krtčí ragů na španělském pepři s rozmarýnovým pyré 108 André Pieyre de Mandiargues: Vyprávění Angličana vuzavřeném zámku 109 Blažej Ingr- Bruno Solařík: Levá zadní 112 Roland Barthes: Zpsychosociologie současného stravování 114 Jules Barbey d'Aurevilly: Očarovaná 121
Časovosti Karel Šebek žije! František Dryje 125 Teze oKarlovi (Petr Král) 126 Dialog Jaromíra Typlta aJana Šustka 126 Román Tam někde: zpera českých autorů vzešel nový přírůstek do pokladnice světové literatury (Zdeňka Petáková) 127 Dopis došlý redakci (Hana Fousková) 128 Šimon Svěrák: Atomor 128 František Dryje: Test podstatnosti 130 Šimon Svěrák: Locus debilisFrantiška Dryjeho 132 Kulér Bruno Solařík: Surrealismus naruby? (Ke knize A. Tippnerové Permanentní avantgarda? [Surrealismus v Praze]) I Vyobrazení vtextu: Mikuláš Medek, Max Ernst, Marie-Berthe Aurenche, Diego de Rivera, H